İyi Bir Oyun Bilgisayarının Özellikleri Nasıl Olmalı?

İyi Bir Oyun Bilgisayarının Özellikleri Nasıl Olmalı?

Overwatch, Rainbow Six Siege veya Fortnite gibi iddiasız oyunlar oynayacaksanız en yüksek ayarlarda bile güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız yok. Ancak Cyberpunk 2077, Metro Exodus veya Call of Duty Modern Warfare gibi yeni oyunların güçlü bir yapıya ihtiyacı olacaktır. Oyun oynamak için iyi bir ekran kartına ihtiyacınız var. Aşağıda çeşitli oyunlarda ve ekran kartlarında FPS göstergelerinin olduğu bir tablo göreceksiniz ve ne kadar güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız olduğunu anlayacaksınız. Bir bilgisayarın akış yapmasını veya çalışmasını istiyorsanız, güçlü bir işlemci ve bol miktarda RAM işinize yarar.

 Video Kartı

Grafik kartı, bir oyun bilgisayarındaki en önemli bileşendir. PC'nizin saniyede kaç kare (FPS) vereceğini büyük ölçüde etkiler. Kaç kareye ihtiyacınız var? Ne kadar iyi olursa, oyun o kadar akıcı olur ve daha fazla ayrıntı görürsünüz. Rahat oyun için gereken minimum 60 FPS'dir. 

Ancak FPS, monitörün yenileme hızıyla sınırlıdır. Frekans 60 Hz ise ve ekran kartınız oyunda 200 FPS üretiyorsa yine de sadece 60 göreceksiniz. Bu nedenle monitörde 60 FPS'den fazla almak için 120 yenileme hızına sahip bir monitör satın almanız gerekiyor. 144, 165 Hz veya daha fazlasını.

 İşlemci

İnci en önemli bileşen işlemcidir. Hesaplamalı görevler, içerik oluşturma için en önemli bileşendir. İşlemci performansı çekirdek, iş parçacığı ve mimari sayısına göre değişir. Mimari her nesilde gelişiyor, bu nedenle en yeni işlemciye sahip bir oyun bilgisayarı satın almanız gerekiyor.

10. Nesil Intel Core işlemci serisi, 4 çekirdekli ve 8 iş parçacıklı Core i3-10100F ile başlar ve 10 çekirdekli ve 20 iş parçacıklı Core i9-10900K ile biter. Bir i3 işlemci yeterli olmayabilir ve bir i9 aşırıya kaçabilir, Core i5 ve Core i7'ye bakın. İşlemci adındaki “K” soneki, kilidi açılmış bir çarpana sahip olduğu ve hız aşırtılabileceği anlamına gelir.

 Ve “F” soneki, ihtiyacınız olmayacak yerleşik bir video çekirdeğine sahip olmamasıdır, çünkü bir oyun bilgisayarının her zaman ayrı bir ekran kartı vardır ve paradan tasarruf edersiniz. Bu nedenle, böyle bir işlemciye sahip bir PC seçmek mantıklıdır.

 Veri Deposu

Intel (B560 / H570 / Z590) ve AMD'den (B550 / X570) modern anakartlar, RAM'i overclock etme yeteneğine sahiptir, böylece RAM'i anakartın izin verdiği kadar hızlı seçebilirsiniz. Bununla birlikte, frekans ne kadar yüksek olursa, bellek o kadar pahalı olur, aslında çoğu kullanıcı için 3200 - 3600 MHz yeterlidir.

Tags: